Kako poteka postopek vgradnje implantatov

Zobni implantati so trajna in fiksna rešitev v primeru pomanjkanju enega, nekoliko ali celo vseh zob. Več kot 200.000 vgrajenih implantatov v Polikliniki ARENA so rezultat predanosti vrhunskega tima strokovnjakov oralne kirurgije, protetike in splošne stomatologije, ki so vključeni v vsak postopek vgradnje zobnih implantatov. Naši pacienti dobijo doživljenjsko garancijo na implantate, kar je pomemben dejavnik pri odločanju za poseg.

Postopek vgradnje implantatov ima nekoliko korakov preden pacienti prejmejo diagnozo in načrt posega ter imajo popolno podporo specialista zobozdravnika v vseh fazah postopka vgradnje.

  1. Vstavitev titanovega vijaka v kost čeljusti je prvi korak v postopku vgradnje. Vgradnja enega vsadka traja okoli 15 minut, odvisno od pacienta in gre za večinoma en obisk. Postopek se izvaja v lokalni anesteziji in je popolnoma neboleč. Zobni implantati prevzamejo funkcijo nosilca zgornjega vidnega dela zob – krone in vlogo korenine za nadomestni zob. Izdelujejo se iz izjemno odpornega in kakovostnega titana, ki je najprimernejša kovina za zobne implantate. Titan ima edinstveno sposobnost združevanja s kostjo in ustvarja trdno podlago za nadomestno krono.

  1. Med implantatom in zobno krono se postavi abutment, ki ima vlogo vezivnega elementa med titanovim vijakom – implantatom in zobno krono.

  1. Po vgradnji implantata se začne oseointegracija, proces, v katerem se implantat združi, oziroma se zraste s kostjo in postane popoln nadomestek in zamenjava za korenino zoba. Proces zraščanja traja okoli tri mesece, po zaključku pa se postavi zobna krona.

  1. Postavitev krone je končni proces in se najprej postavi začasna krona, ki pomaga »oblikovati« dlesni, nato pa se na svoje mesto postavi trajna krona. Velikost, oblika in barva krone so edinstveni, krone pa se vizualno mešajo s preostalimi zobmi in ustvarijo naraven videz. Protetični del izdelujejo zobni tehniki v lastnem laboratoriju Poliklinike ARENA, s čimer se doseže boljša sinergija, saj tim vključen v terapijo pacienta dela tesno povezano.

Po posegu je normalno, da pacient po potrebi dobi zdravila proti bolečinam in vnetjem in se lahko takoj vrne vsakdanjim rednim dejavnostim. Vsem pacientom se priporoča redno vzdrževanje oralne higiene, redna kontrola pri zobozdravniku dvakrat letno in profesionalno čiščenje dvakrat do trikrat letno. Zobni implantati pacientov Poliklinike Arena so doživljenjski ob redni negi, predstavljajo pa hitro in učinkovito rešitev za vse oblike pomanjkanja zob.

Če vas zanima, ali ste primeren kandidat za zobne implantate, obiščite Polikliniko ARENA in dobili boste odgovore na vsa vprašanja. S klicem na 080 28 00 dogovorite pregled ali izpolnite obrazec na povezavi. Več o implantologiji si preberite na strani Poliklinike ARENA.

Jere Šupe

Dr. dent. med. Jere Šupe je diplomiral na Stomatološki fakulteti v Zagrebu leta 2014. Po opravljenem pripravništvu v zobozdravstveni Polikliniki Perkovčeva, zaposluje se v Polikliniki ARENA kot okrepitev našem timu. Njegova področja interesa sta estetika in parodontologija. Izven ordinacije zelo rad posluša glasbo in gleda Formulo 1.

Komentari (0)

Ostavite komentar