Katere so najpogostejše bolezni zob?

Obstajajo različne bolezni zob. Z nekaterimi so pacienti seznanjeni, ker so pogostejše, vendar obstajajo tudi manj znane, ki lahko povzročijo številne probleme. Še več, številne so med seboj povezane. Da bi bolje razumeli patologijo* zob, sem se odločil s svojimi sodelavci napraviti info grafiko (klik na sliko za povečanje), ki razlaga, katere so najpogostejše bolezni zob.

Patologija-zubi_hr

Fotografirali smo model ličnikov in kočnikov v naši polikliniki in opisali bolezni, ki se pri zobeh pojavljajo. Upam, da vam bo ta blog post pomagal pri boljšem razumevanju in da boste v prihodnje več pozornosti posvečali nastalim problemom in da jih boste pravočasno reševali. Namreč, s pravočasnim obiskom pri zobozdravniku in z diagnosticiranjem se lahko večina opisanih bolezni prepreči.

V kolikor imate dodatna vprašanja povezana s prikazano info grafiko, ali želite dodatno pojasnilo za posamezne bolezni, napišite v komentarjih. Z veseljem vam bom odgovoril.

*Patologija (patološka anatomija) je znanost, ki se ukvarja z raziskovanjem bolezni, oziroma spremembami na celicah, tkivih in organih, ki so nastale v času bolezni.


Ivan Grašo, dr. dent. med.

Dr. dent. med. Ivan Grašo od leta 2012 dela v Polikliniki Arena, kjer je usmeril svoj interes na protetiko, kirurgijo in endodontijo. Doktor Ivan je timski igralec, tako pri delu v polikliniki, kakor tudi na nogometnem igrišču, kjer v glavnem preživlja prosti čas.

Komentari (0)

Ostavite komentar