Vnesite ključno besedo

Beljenje zob

BLEŠČEČ NASMEH V 45 MINUTAH

DOKAZANO VAREN, UČINKOVIT IN HITER NAČIN BELJENJA ZOB S PHILIPS ZOOM TEHNOLOGIJO

Imeti lepe in bele zobe so sanje vseh. Ne samo, da čudovit nasmeh osebo izpolni z občutkom samozavesti, ampak je tudi pomemben dejavnik celotnega zdravja. Iz tega razloga ni nenavadno, da se v današnjem času veliko število naših pacientov odloča za postopek beljenja zob.

OPIS IN POTEK POSEGA

Beljenje zob štejemo med estetske zobozdravstvene tretmaje, s katerim se obstoječa barva zob posvetli za nekaj odtenkov. Zobje se lahko belijo na več načinov in z različnimi metodami, vendar je ob Philips ZOOM tehnologiji rezultat beljenja najučinkovitejši ter viden že po 45 minutah.

Dosežemo lahko celo do 8 odtenkov svetlejšo barvo, vendar je to odvisno od stanja zobne sklenine, genske zasnove in občutljivosti zob pri pacientu. Ob protetičnih rešitvah je ta postopek eden od najbolj iskanih estetskih tretmajev v Zobozdravstveni polikliniki ARENA. Učinek beljenja lahko traja več let, vendar se rezultat beljenja razlikuje od osebe do osebe in je najbolj odvisen od življenjskih navad posameznikov.

Različni dejavniki lahko vplivajo na spremembo barve zob, od genskih in degenerativnih sprememb, vitaminskih in mineralnih napitkov, do antibiotikov. Na barvo zob vpliva tudi zaužitje barvne hrane in pijače ter staranje. Slabo zdravljenje zob je tudi eden od pogostih vzrokov spremembe barve zob. V določenih situacijah je krivec za temnejše zobe slaba oralna higiena. Razen rednih letnih pregledov, zobozdravniki priporočaj uporabo zobne nitke in/ali interdentalnih ščetk, čistilca jezika za odstranjevanje številnih bakterij, ki se na jeziku nahajajo, zobne ščetke in paste za zobe. Glede izbire zobnih ščetk in past se lahko posvetujete s svojim zobozdravnikom.

KANDIDATI

Postopek je idealen za osebe, ki imajo naravne in zdrave zobe. Starostna meja za začetek beljenja zob je 16 let, zgornja meja ne obstaja. Naši zobozdravniki postopka ne priporočajo nosečnicam in ženskam, ki dojijo.

Pred beljenjem zob bi pacient moral imeti zdrave zobe. V kolikor pacient mora opraviti profesionalno odstranjevanje zobnega kamna, poliranje zob ali zdravljenje zob od kariesa, je zelo pomembno, da se to opravi pred beljenjem.

Pred postopkom vsekakor zobozdravniku omenite ali imate občutljive zobe, da bi lahko ocenili, ali ste kandidat za beljenje zob.

Po posegu

Po beljenju zob se pomembno držati osnovnih navodil, da bi vaš nasmeh ostal bleščeče bel čim dlje. Zaužitje hrane ali pijače se ne priporoča pol ure po posegu, barvne hrane ali pijače (črno vino, coca-cola, kava, tobačni izdelki, črni čaj, obarvani sokovi, agrumi) pa celo 24 ur. Po beljenju zob se potrebno izogibati obarvani vodici za izpiranje ustne votline in obarvani pasti za zobe, da želeni efekt belih zob ne bi izostal. Z druge strani, priporočamo zaužitje naslednjih živil: voda, zeleni čaj, beli kruh, riža, testo, krompir, belo meso, jabolka, banane in podobno.

Pomembno je poudariti, da se z beljenjem ne da pobeliti zobnih kron, mostičkov, luskic in plomb, zaradi česar jih je po končanem postopku potrebno zamenjati z novimi.

Cena beljenja zob
V kolikor ste zainteresirani za beljenje zob, si lahko ogledate naše cene na www.arenapoliklinika.si/cenik/ in se dogovorite za svoj termin s klicem na 080 28 00.

POGLEJTE REZULTATE BELJENJA ZOB PRI NAŠIH PACIENTIH

Delite s prijatelji
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Naroči se

na specialistični pregled in
vrni nasmeh, ki si ga zaslužiš.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kontakti

modra-stevilka

info@arenapoliklinika.si

Kje smo

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Delovni čas

Ponedeljek - Petek: 08:00 h - 21:00 h

Pošljite nam vprašanje


x

Ta spletna stran uporablja piškotke. Soglasje je potrebno za uporabo piškotkov, tako da bo naša spletna stran ohranila in promovirala posebej za vas.