Vnesite ključno besedo

Po vgradnji implantata

Da bi se naši pacienti počutili varno in zadovoljno

Želimo, da se po vgradnji zobnih implantatov naši pacienti počutijo varno in zadovoljno, zato smo poskrbeli,  da vsakemu pacientu omogočimo  kontinuirano postoperativno nego in podporo naših zdravnikov.

Podpora zdravnikov in pravilna skrb ter vzdrževanje oralne higiene pomembno vplivajo na trajnost implantata, s tem pa tudi na zadovoljstvo pacienta.

Zubni implantati - metoda All-on-6
Nakon ugradnje zubnog implantata

Po vgradnji zobnega implantata

Ko je implantološki poseg končan, začne področna anestezija popuščati, zato priporočamo, da pacient vzame protibolečinske tablete (Neofen forte, Ketonal, Voltaren), razen Andola ali Aspirina, saj le te podaljšujejo krvavitev.

Obstaja možnost, da se po posegu pojavi oteklina. V tem primeru pacientu priporočamo, da oteklino nad operiranim mestom hladi z ledom v plastični vrečki, ali s hladnimi oblogami, prvih dvanajst ur po posegu vsakih 20 minut z deset minutnimi premori.

Na dan, ko je vgrajen zobni implantat, ne priporočamo izpiranja ust.
Pri postoperativni higieni je potrebno uporabljati izrazito mehke zobne ščetke, interdentalne ščetke s plastificirano žico, ki ne morejo poškodovati zobnega implantata, prav tako pa je potrebno dobro ščetkati sosednje zobe, da bi zaščitili rano pred nečistočami.

V kolikor je krvavitev prenehala, naslednji dan izpiramo ustno votlino vsake 4 ure z žajbljevim čajem ali s preparatom za izpiranje ustne votline na podlagi klorheksidina. Priporočamo, da se z navedeno tekočino izpira ustna votlina vsaj dva tedna.

Pomembno je, da redno in pravilno vzdržujemo oralno higieno zob.

Postoperativna njega - lijekovi

ORALNA HIGIENA ZOBNIH IMPLANTATOV

Vsak pacient je odgovoren za vzdrževanje oralne higiene, ki je navedena kot pogoj pri pravilih za garancijo, saj je v večini primerov trajnost implantata odvisna izključno od dobre oralne higiene.

Kako skrbimo za oralno higieno po vgradnji zobnih implantatov?

Vzdrževanje oralne higiene po vgradnji zobnih implantatov se ne razlikuje posebej od siceršnje oralne higiene vaših zob. Prva dva tedna po posegu priporočamo izdelke za profesionalno vzdrževanje oralne higiene, t. j. za postoperativno higieno rane, o čemer vas bo podrobno seznanil naš specialist.

Čišćenje zubnog implantata - oralna higijena
Oralna higijena zubnog implantata

Kaj vključuje  pravilno vzdrževanje oralne higiene?

Pravilno vzdrževanje oralne higiene vključuje redno ščetkanje zob zjutraj in zvečer, uporabo zobne nitke ali svile ter tekočine za izpiranje ust. Poleg tega je potrebno opraviti redne preglede in profesionalno čiščenje zobnega kamna in plaka pri zobozdravniku vsaj dvakrat na leto.

Vgradnja zobnih implantatov je eden od najvarnejših postopkov v zobozdravstvu, s približno 99  odstotki uspešnosti, zobni implantati pa lahko, ob pravilnem vzdrževanju oralne higiene, trajajo vso življenje.

Delite s prijatelji
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Naroči se

na specialistični pregled in
vrni nasmeh, ki si ga zaslužiš.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kontakti

modra-stevilka

info@arenapoliklinika.si

Kje smo

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Delovni čas

Ponedeljek - Petek: 08:00 h - 21:00 h

Pošljite nam vprašanje


x

Ta spletna stran uporablja piškotke. Soglasje je potrebno za uporabo piškotkov, tako da bo naša spletna stran ohranila in promovirala posebej za vas.