Vnesite ključno besedo

Mobilna (snemna) ortodontija

Aparatić u pokretu

Mobilna (snemna) ortodontija

Snemne naprave so nekoč predstavljale glavno terapijsko sredstvo, danes pa se v glavnem uporabljajo za retencijo in pri mešani denticiji (8-9 leta). Snemne “aparate” sestavlja akrilatna baza in žica zvita v različne oblike. Akrilatna baza po videzu spominja na bazo snemne proteze, iz nje pa izstopajo žice, ki pri namestitvi v ustih objemajo zobe. Žice in  baza predstavljata celoto, baza pa ima pogosto neko vrsto vijaka, ki ji omogoča razširitev in povzročitev ortodontske sile. Z različnimi konstrukcijami baze in vijaka dosežemo ustrezno delovanje na zobe.

Snemno napravo si lahko pacient sam sname in ponovno vstavi, ortodontske sile pa delujejo samo v času, ko pacient nosi aparat v ustih. Nošenje običajno načrtujemo ponoči in v času, ko je pacient doma. Pri drugih aktivnostih, ki vključujejo socialno interakcijo (šola, konjički ipd.), se aparat običajno ne nosi. S tem se izognemo govornim in estetskim motnjam, kar je še posebej pomembno pri pacientih adolescentih in pubertetnikih. Snemanje aparata omogoča vzdrževanje dobre oralne higiene, kar je pri fiksnem aparatu dokaj zahtevno.

Privatna stomatološka ordinacija Arena
Velika pomanjkljivost vseh snemnih aparatov je prav možnost njihovega snemanja, kar pomeni, da je čas nošenja naprave odvisen izključno od odločitve pacienta. Pacienti pogosto ne nosijo naprave dovolj dolgo, ali pa jo zaradi neprijetnosti sploh ne nosijo. Uspeh terapije s snemno napravo je torej v celoti odvisen od samodiscipline in vestnosti pacienta.

APARAT NA ZOBEH

Mobilna ortodoncija primjer

APARAT JE DOSTOPEN V VSEH BARVAH

Mobilni aparatić za zube - mobilna ortodoncija
Delite s prijatelji
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Naroči se

na specialistični pregled in
vrni nasmeh, ki si ga zaslužiš.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kontakti

modra-stevilka

info@arenapoliklinika.si

Kje smo

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Delovni čas

Ponedeljek - Petek: 08:00 h - 21:00 h

Pošljite nam vprašanje


x

Ta spletna stran uporablja piškotke. Soglasje je potrebno za uporabo piškotkov, tako da bo naša spletna stran ohranila in promovirala posebej za vas.