Vnesite ključno besedo

Politika piškotkov (Cookie policy)

Stomatološka poliklinika ARENA

Da bi spletna stran delovala pravilno z vsemi svojimi funkcijami in, da bi še naprej lahko delali na izboljševanju spletne strani in uporabniških izkušenj, potrebujemo piškotke. Po predpisih Evropske unije, od 25. marca 2011, smo dolžni zahtevati vaše soglasje pred shranjevanjem piškotkov. To pomeni, da z uporabo te spletne strani imate možnost sprejeti ali zavrniti uporabo teh datotek v posebnem okencu. V kolikor onemogočite piškotke ne boste mogli uporabljati posameznih funkcij spletne strani, ki jih podpira tehnologija.
Uporabljamo jih za spremljanje statistike obiskovanja: piškotki zbirajo informacije o interakcijah obiskovalcev na naših spletnih mestih in za normalno delovanje spletnega programa: namen piškotkov je omogočanje normalnega delovanja določenih možnosti spletne strani, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebine.
S piškotki tretjih oseb, kot so Google, Facebook, ipd., lahko zbiramo podatke o obiskovanju in načinu uporabe spletne strani, vaš IP naslov, vrsto operacijskega sistema, ki ga uporabljate, jezik, ki ga uporabljate, brskalnik s katerim brskate in podobne podatke. Vsi podatki se zbirajo anonimno in s pomočjo piškotkov ni mogoče razkriti Vaše identitete. V kolikor Uporabnik ne želi, da v operacijskem sistemu ostanejo piškotki, jih je potrebno v brskalniku izbrisati ali blokirati. Z brisanjem ali blokiranjem piškotkov bo otežen dostop do vsebin na spletni strani.
Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran shranjuje v vaš spletni brskalnik ali mobilni telefon (odvisno od naprave s katero dostopate do spletne strani). Pri ponovnem obisku, ko spletni brskalnik zahteva identično spletno stran od strežnika, se na strežnik pošljejo piškotki iz uporabniškega računalnika. Na ta način ima strežnik možnost identificiranja in sledenja spletnega brskalnika. Izraz piškotki, uporabljamo za vse datoteke, ki zbirajo podatke na zgoraj opisani način. Obstaja več vrst piškotkov:
Začasni piškotki (sesije): samodejno se odstranjujejo iz računalnika, pri zapiranju spletnega brskalnika. Z njihovo uporabo spletna mesta hranijo začasne podatke (npr. izdelke v nakupovalnem vozičku).
Stalni piškotki: ostanejo shranjeni v vašem računalniku, tudi po zapiranju spletnega brskalnika. Z njimi spletna mesta shranjujejo podatke – najpogosteje gre za vaše nastavitve nastale z uporabo spletne strani. Stalni piškotki ostanejo na vašem računalniku tako dolgo, dokler jih ročno ne odstranite ali dokler jim ne poteče rok.
Piškotki prve osebe: pripadajo spletni strani, ki jo gledate in so lahko začasni ali trajni. S pomočjo njih spletna mesta shranjujejo podatke kot so uporabniško ime in geslo, zaradi česar se vam ni potrebno prijaviti na vsakem obisku.
Piškotki tretjih oseb: pripadajo različnim domenam, ne tisti, ki je prikazana v naslovni vrstici. Spletne strani lahko vsebujejo vsebino iz drugih področij (kot so oglasne pasice), kar omogoča sledenje uporabnikove zgodovine brskanja. Nastavitve zasebnosti v večini sodobnih brskalnikov vam omogočajo blokiranje piškotkov tretjih oseb.
Vrsta piškotkov, Komu so namenjeni:

Nujni piškotki

Ti piškotki so potrebni za zagotavljanje storitev na tej spletni strani. So piškotki, ki vam omogočajo, da se prijavite na varna področja naše spletne strani, izberete jezik ipd.

Stomatološka poliklinika ARENA
Ime in trajanje
Jezik – 1 mesec
Valuta – 14 dni
CL_MM_DPO – 1 mesec
PHPSESSID – do konca seje
Funkcionalni piškotki
Ti piškotki nam omogočajo, zagotavljanje vsebin, ponujanje funkcij družabnih omrežij in shranjevanje izbir, ki ste jih opravili, za zagotavljanje bolj osebne in izboljšane uporabniške izkušnje.

Twitter
Facebook
Google
:
Ime in trajanje
_atuv* – do 2 leti
reg_fb_* – ne poteče
NID – 6 mesecev
Analitični piškotki
Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Z njimi lahko pridobivamo poročila, ki temeljijo na uporabi tehnologije.

Google Analytics :
Ime in trajanje
_ga – 6 mesecev
_gat – 1 dan
utm* – do 2 leti

Nastavitev zasebnosti lahko spremenite tukaj.


x

Ta spletna stran uporablja piškotke. Soglasje je potrebno za uporabo piškotkov, tako da bo naša spletna stran ohranila in promovirala posebej za vas.