Vnesite ključno besedo

Zobna protetika

Vrnitev zdravega in privlačnega nasmeha

Zobna protetika

Poliklinika Arena je zdravstvena ustanova, ki ima več ordinacij, v katerih se vsak dan opravljajo posegi na področju zobne protetike, estetske in oralne kirurgije ter parodontologije.

Izguba zob lahko nastane zaradi dentalnega propadanja ali travme. Protetika je veja dentalne medicine, ki se ukvarja z nadomeščanjem izgubljenih zob in izboljšanjem funkcije ter videza naravnih zob.

Velika izbira protetičnih rešitev bo v polikliniki omogočila vsakemu pacientu pot do zdravega in privlačnega nasmeha, ki v današnji kulturi predstavlja odločilen faktor v celotnem videzu obraza.

Z dolgoletnimi izkušnjami in z ustrezno tehnologijo svojim pacientom nudimo v več sodobno opremljenih ordinacijah vrhunske protetične rešitve.

Pri izbiri vrste izdelkov imejte zaupanje v predloge in rešitve našega izkušenega osebja.

Protetika, privatna ordinacija Zagreb
6
2
5
4

KAKŠNA JE RAZLIKA MED FIKSNO IN SNEMNO (MOBILNO) ZOBNO PROTETIKO?

Fiksna protetika se nanaša na trajno fiksiranje protetike na naravne zobe ali na implantate. V fiksno protetiko spadajo zobne krone, mostički in proteze nameščene na zobne implantate. Mobilna protetika pa se v večini primerov nanaša na snemne proteze in se pogosto uporablja pri veliki izgubi zobne kosti, ki je ne moremo nadomestiti v tolikšni meri, da bi se vanjo vgradili zobni implantati. Snemno protezo lahko pacient po potrebi sname in ponovno vstavi.

ZA KAJ SE UPORABLJA ZOBNA PROTETIKA?

Kot ena od najbolj iskanih disciplin sodobne dentalne medicine se protetika najpogosteje omenja v kontekstu vrnitve zdravega in privlačnega nasmeha, ki v današnji kulturi predstavlja odločilen faktor v celotnem videzu obraza.

NA KATERE NAČINE SE LAHKO ZAMENJAJO IZGUBLJENI ZOBJE?

Zobje se lahko zamenjajo z zobnimi prevlekami (kronami), mostički in s fiksnimi ali snemnimi protezami, odvisno od stanja v vaših ustih in številu manjkajočih zob. Glede na to, da je izdelava protetike napredovala do izjemno visokega nivoja, lahko današnji protetični izdelki skoraj v celoti zamenjajo naravne zobe, estetska razlika med naravnim zobom in protetiko pa je skorajda neopazna.

Za vse protetične izdelke dajemo VEČLETNO garancijo!

VEČ INFORMACIJ O POGOJIH GARANCIJE PREBERITE TUKAJ

KOMU JE NAMENJENA ZOBNA PROTETIKA?

Protetika je namenjena osebam, ki imajo manjše ali večje poškodbe zob ter osebam, ki jim manjka eden ali več zob. V glavnem se vgrajuje zaradi estetskih razlogov, pa tudi zaradi vrnitve funkcionalnosti zob.

KDAJ NAPRAVIMO ZOBNE KRONE?

Zobne krone se lahko namestijo na implantate, ki so kot nadomestilo za naravne zobe. Pogosto se namestijo na hudo poškodovane naravne zobe, ki so rezultat dentalne travme, da jih utrdijo in jim vrnejo estetski videz. Iz estetskega razloga se lahko namestijo tudi na potemnele zobe. Zobne krone so lahko izdelane iz keramike, kovinske keramike in cirkona.

KDAJ SE NAMESTIJO ZOBNE LUSKICE?

Zobne luskice se namestijo pri manjših poškodbah na sprednjih zobeh. S tem vrnemo estetski videz zob, posebej belo barvo, lesk zob in druge kozmetične korekcije. Izdelujejo se iz tanke keramike, individualizirano in po meri vsakega pacienta.

KDAJ SE NAMESTIJO ZOBNI MOSTIČKI?

Zobni mostički se namestijo ob izgubi dveh ali več zob. Mostiček sestavljata dve (ali več) med seboj povezani kroni, ki se namestita na naravne zobe ali zobne implantate.

KDAJ SE NAMESTIJO PROTEZE?

Proteze se namestijo pri večji izgubi zob, pogosto pa se izdelujejo tudi zato, da nadomestijo vse zobe na čeljusti. Obstaja več vrst protez: popolna (totalna) proteza (ko nadomeščamo vse zobe v čeljusti) in delna proteza (ko nadomeščamo nekoliko zob).

Navadne proteze imajo veliko funkcionalnih pomanjkljivosti, npr. padanje in žuljenje proteze ipd. Zaradi tega se danes vse pogosteje proteze vgrajujejo na zobne implantate in to na štiri implantate (ALL ON 4) ali na 6 implantatov (ALL ON 6). Ko je zobna proteza fiksirana na implantatih, je trdna, ne žuli in najpogosteje zagotavlja boljši estetski videz.

PRED IN PO VGRADNJI PRTOTETIČNIH IZDELKOV

PRED IN PO VGRADNJI PRTOTETIČNIH IZDELKOV

Delite s prijatelji
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Naroči se

na specialistični pregled in
vrni nasmeh, ki si ga zaslužiš.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kontakti

modra-stevilka

info@arenapoliklinika.si

Kje smo

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Delovni čas

Ponedeljek - Petek: 08:00 h - 21:00 h

Pošljite nam vprašanje


x

Ta spletna stran uporablja piškotke. Soglasje je potrebno za uporabo piškotkov, tako da bo naša spletna stran ohranila in promovirala posebej za vas.