Vnesite ključno besedo

Zobni mostički

Za nasmeh, ki traja

Zobni mostički

Mostički so stalna protetična nadomestila, ki so namenjena izpopolnjevanju praznega prostora med zobmi, preprečevanju dislociranja sosednjih zob, poškodb čeljustnih sklepov ali podpornega zobnega tkiva.

Zobni mostički se namestijo na naravne zobe ali na vgrajene zobne implantate. Ne morejo stati sami zase, saj je za njihovo stabilnost potreben trden temelj (čvrst koren sosednjih zob), na katerega se pritrdijo. Ko se namestijo na naravne zobe, je potrebno te zobe zbrusiti, da bi lahko bil mostiček, ki je  nameščen na njih, čvrst (fiksiran). Po brušenju se vzame odtis zob, na podlagi katerega se izdela zobna krona.

zubni most

KRONA NA MOSTIČKU

Zobni mostiček sestavljata dve ali več med seboj povezanih kron, ki se pričvrstijo na naravni zob ali implantat. Zobne krone so lahko izdelane iz keramike na kovini, čiste keramike ali cirkon keramike. Izbira je odvisna od tega, kakšne estetske značilnosti želimo doseči.

V ČEM SE RAZLIKUJETA ZOBNI MOSTIČEK IN ZOBNI IMPLANTAT?

Zobni implantat služi izključno za zamenjavo naravnega zoba, mostiček pa je sestavljen od vrste kron. Krone se vgrajujejo na implantat, sestavljajo zobni mostiček, ali pa se namestijo na delno uničen zob.

Prednosti zobnega mostička so: doseže se vrhunski estetski videz, ne moti pri govorjenju, izdela se relativno hitro.

Delite s prijatelji
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Naroči se

na specialistični pregled in
vrni nasmeh, ki si ga zaslužiš.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kontakti

modra-stevilka

info@arenapoliklinika.si

Kje smo

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Delovni čas

Ponedeljek - Petek: 08:00 h - 21:00 h

Pošljite nam vprašanje


x

Ta spletna stran uporablja piškotke. Soglasje je potrebno za uporabo piškotkov, tako da bo naša spletna stran ohranila in promovirala posebej za vas.